Open menu

PR Cikkeink

aktualis-altalanos.jpg

Vérbeli vetőmagnemesítőként a jövő mezőgazdaságáért dolgozunk!
A Limagrain cégcsoport, a világ 4. legnagyobb vetőmagvállalata jelentős fejlesztő munkát végez Európában és hazánkban is. Tudjon meg többet!

2021_kuk_nap_bevezeto_tn.jpg

Az elmúlt két évtizedben nagy változáson, fejlődésen ment keresztül a hazai agrárium, így változtunk és fejlődtünk mi is, benne lévő szereplők.

aktualis-altalanos.jpg

Az LG repcehibridek széles körű genetikai biztonságot nyújtanak a tenyészidőszak különböző fázisaiban fellépő kockázatok kezelésében és a termés megóvásában. Ezzel nemcsak rugalmasságot biztosítanak a technológiában, hanem a terméspotenciál nagyobb mértékű kihasználását, azaz nagyobb termésszint elérését teszik lehetővé.

napraforgo-kiskep.jpg

Az LG napraforgó-kínálatában a linolsavas (LO) és a magas olajsavtartalmú (HO) hibridek egyaránt megtalálhatóak. A gyomirtás megkönnyítését segítő, herbicidrezisztens hibridek teszik ki a portfólió jelentős részét. A kimagasló szádor-rezisztencia pedig az egyik – saját magunk által támasztott – követelmény a napraforgóinkkal szemben.

kiperges-ellenallosag-cikk.png

A repce érési folyamata a legegyöntetűbb állományban is elhúzódó. Az érett becők fala már kisebb erő hatására is könnyen felnyílik, ami a magok kipergését, végső soron terméskiesést eredményez.

tuyv-cikk.png

Továbbra is érdemes repcét termelni, mivel a termény piaci kilátásai egyértelműen kedvezők, a növényolaj ipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről-évre igénylik a repcemagot.

Nemzetközi kutatómunkánk eredményének és különleges infrastrukturális hálózatunknak köszönhetően kiemelkedő teljesítőképességű fajták, hibrideket tesztelése zajlik világszerte a Limagrain vállalatcsoportnak köszönhetően.

milk logo

A magas rostemészthetőségű silókukorica programunk éppen 10 éve indult útjára Magyarországon. Partnereink megismerték miért fontos a silózás pontos időzítése, mi a szilázs készítésre legjobban megfelelő szárazanyag tartalom az LGAN hibridek esetében. Megtapasztalták hibridjeink tejtermelés növelésére gyakorolt hatását.

aktualis-altalanos.jpg

A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben. Kedvező szemlélet változás történt, új technológiai megoldások nyertek teret. A Limagrain egymást követő repce hibrid generációi mindig az elődökre építve tartalmaznak új, a termőképesség növelését és nagyobb termésbiztonságot szolgáló tulajdonságokat. Mindezek mellett folyamatosan szem előtt tartjuk a növények betegségekkel, kártevőkkel és kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságát is.

lg-repce-pr-cikk-tn.jpg

A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben. Kedvező szemlélet változás történt, új technológiai megoldások nyertek teret.
A rovarkártevők elleni védekezésben felhasználható hatóanyagok szűkülő köre újabb kihívás elé állítja a nemesítőket és a repcetermelőket is.

lg-kuk-pr-cikk-tn.jpg

Mivel a Limagrain a vetőmag vállalatok között szinte egyedülállóan 100%-ban gazdálkodók tulajdonában álló szövetkezet, nagyon komplexen gondolkozunk a biológiai alapokról.
Olyan megoldásokat kínálunk a temelő gazdalkodóink számára, melyek megfelelnek az étkezési és takarmányozási szükségleteknek, valamint az ipari felhasználás igényeinek.

termeloi_velemeny_Barna_Ssndor_BacsKK.jpg

Barna Sándor – magángazdálkodó, Tiszaalpár, Bács-Kiskun megye

 

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.